Šumný důl, voda v pohybu

17.04. 2011 - Cestování a akce

Letošní jaro se maximálně činní a prozatím co víkend, to vydařené počasí lákající ven do přírody a díky mé oblibě v projížďkách na horském kole Podkrušnohorskou přírodou, nacházím i nová místa, kam jsem se dříve z nějakého důvodu nepodíval. Stejně tak tomu bylo i minulý víkend, kdy jsem si vyjel na Klíny lesní cestou Šumného dolu, kudy protéká Bílý potok.

Zurčící voda valící se po kamenech a vítr prohánějící se v korunách listnatého lesa vás nenechá na pochybách, že toto místo si skutečně zaslouží pojmenování Šumný důl. Toto místo se mi dostalo ihned pod nehty, nejen krásnou přírodou, ale i tím nádherně táhlým stoupáním, což je jedním z důvodů proč tak rád jezdím na kole.

Hned při první výpravě Šumným dolem jsem věděl, že se na toto místo musím ještě vrátit a to jakmile mi dorazí objednaný HD polarizační filtr od firmy Hoya na nový objektiv Nikkor 17-55mm f/2.8, kterým jsem nahradil dlouholetého kamaráda Sigmu 30mm f/1.4.

Polarizační filtr jsem díky vysoké ceně v českých obchodech objednal na serveru Amazon.co.uk, kde cena i s poštovným vyšla na polovičku té u českých obchodníků. Balíček dorazil během týdne a tak nebylo nad čím dlouze přemýšlet. Vyrazili jsme s rodinkou na procházku podél Bílého potoka, abych mohl zachytit těchto pár záběrů a vyzkoušet si tak pro mne stále nový objektiv a hlavně filtr.

Víkend se vydařil. Krásně jsem si opět zajezdil na kole a užil si i focení. Pokud bydlíte nedaleko a stále jste nenavštívili toto čarovné místo, vřele vám doporučuji zajít si sem na procházku a nebojte vzít sebou i děti.

Další podobné příspěvky
Autor

Ačkoliv mě živí převážně IT služby, fotografie, film a cestování je mi životní vášní, které jsem doslova podlehl. Rád poznávám nová místa a lidi, proto nevynechám jedinou příležitost sbalit věci a vyrazit za dobrodružstvím.

Vyjádřete svůj názor