Čertovské focení – za scénou

05.12. 2011 - Cestování a akce

Ještě dříve než se 5. prosince objeví čerti v blízkosti dětí a v doprovodu Mikuláše s andělem, ospale vylézají ze skalních puklin v temných lesích, aby si nejprve protáhli ztuhlé kosti od věčného lenošení kolem rozpálených ohňů, co je zahřívají v samotném pekle. Jelikož jsem letos objevil jedno takové tajemstvím opředené místo u nás v Krušných horách nedaleko Jezeří, vsadil jsem kartu, že den před Mikulášem zde nějakého čerta potkám a přemluvím ho k focení.

Tento nápad, že vyrazíme do lesa udělat pár čertovských snímků vznikl skutečně rychle a téměř na poslední chvíli. Víkend už se chýlil ke svému konci, když jsem dostal nápad sbalit věci a vyrazit udělat pár strašidelných snímků dětí v kostýmech. Na rychlo jsem si sepsal pár věcí, rekvizit, které vzít sebou a jelikož jsme více jak půlku věcí doma nenašli, před focením jsme ještě zajeli do Baumaxu pro řetěz, hřbitovní svíčky, zápalky (super věc do lesa) a něco, čím vyrobím mlhu. Představoval jsem si, že koupím tzv. suchý led, který když vhodím do misky s vodou, bude kouř. Jenže suchý led nebyl v sortimentu Baumaxu a tak sic zklamán, že nebudou kouřové efekty, vyrazili jsme do lesa.

Z mého putování po lesích Krušných hor jsem si vybavoval jedno ideální místečko. Kousíček nad zámkem Jezeří je hned u cesty taková malá jeskyňka. Kousíček, alespoň tak jsem to prodal doma rodince. No, dalo by se říct, že jsem to tak zcela neodhadl. Ono z kopce není stejné jako do kopce a tak po dvou kilometrech škrábání se do kopce už to vypadalo, že na místo ani nedorazíme a já budu po zbytek následujícího týdne bez večeře.

Nakonec vše dobře dopadlo, dokonce než jsme došli k místu činu, přestalo i pršet. Bohužel čas citelně pokročil a velice rychle se začalo stmívat. Proč ten čas tak letí když člověk něco dělá? 😉 … Cesta zpět k autu byla sice z kopce, čímž jsem celou dobu chlálolil rodinku, ovšem proměnila se v malé dobrodružství tím, že nebylo vidět téměř na krok. Ponaučení pro příště, vzít sebou z auta baterku,  když už jsme do ni předtím koupili i baterky.

Veškeré fotografie byly pořízeny sestavou Canon 5D Mark II s objektivem Canon EF 24-70mm f/2.8 L a externím bleskem Canon Speedlite 430EX II, který byl řízen pomocí radiového TTL odpalovače Pixel King. Pro lepší rozptýlení světla jsem použil bílý difuzní deštník, který odvede velmi dobrou práci. Výbava byla tedy minimální a jediné čeho lituji je absence kouřových efektů, které jsem si před focením v duchu maloval, že dokanale podtrhnou tajemnou atmosféru. Musím si dávat více času na samotnou přípravu a plánování. Tak snad příště.

Ještě pár snímků ze zákulisí:

Za scénou

Další podobné příspěvky
Autor

Ačkoliv mě živí převážně IT služby, fotografie, film a cestování je mi životní vášní, které jsem doslova podlehl. Rád poznávám nová místa a lidi, proto nevynechám jedinou příležitost sbalit věci a vyrazit za dobrodružstvím.

Vyjádřete svůj názor