Toskánsko a Umbrie

03.06. 2015 - Cestování a akce

Po krátké odmlce jsem zpět s novým krátkým filmem z mé nedávné poznávací cesty po kouzelném Toskánsku a tajemné Umbrii.

Převážná většina záběrů byla pořízena kamerkou GoPro HERO 4, stejně tak jako drtivá většina časosběrů. Ostatní doplňující záběry a i pár posledních časosběrů jsem pořídil mobilním telefonem iPhone 5s. Tato minimální výbava je ideálním společníkem každého cestovatele, co má jen pár kapes kam uložit tyto nezbytnosti. Ptáte-li se na stativ, tak i tuto záležitost jsem nově minimalisticky vyřešil díky sestavě ministativu Micro Tripod a držáku GripTight Mount od firmy JOBY. Tuto sestavu po složení strčite do každé i hodně malé kapsy u kalhot.

Film obsahuje záběry a časosběry z míst jako je Perugia, Assisi, Cortona, Gubbio, Monteriggioni, Pitigliano, San Gimignano, Volterra a Siena. Všechna ta místa mi zní v uších jako rajská hudba a popravdě v sobě neustále přiživuji plamínek naděje, že se po zdejších romantických uličkách ještě někdy projdu.

Podívejte se na tento návod jak vytvořit časosběrná videa v případě, že máte chuť si tuto techniku také osvojit. Jen doplním, že tentokrát jsem z postupu zcela vypustil GoPro Studio a jednotlivé snímky jsem do celistvého klipu spojil přímo v aplikaci Final Cut Pro X, kterou používám pro střih videa.

GoPro v akci

Musím říci, že pořizování časosběrů během cest má jednu velkou výhodu a to, že vás to přinutí zastavit se na jednom místě na delší dobu. Máte tak příležitost důkladně se kolem porozhlédnout, nic vám díky tomu neunikne. Nebo můžete čas využít i jinak, že si například sednete před kavárnu a než pořídíte těch pár stovek záběrů, vypijete si báječné kapučíno 😉

Další podobné příspěvky
Autor

Ačkoliv mě živí převážně IT služby, fotografie, film a cestování je mi životní vášní, které jsem doslova podlehl. Rád poznávám nová místa a lidi, proto nevynechám jedinou příležitost sbalit věci a vyrazit za dobrodružstvím.

Vyjádřete svůj názor