Adobe Photoshop Lightroom, retušovací techniky

09.12. 2015 - Návody

Mluvíme-li o retušovacích technikách, většina z nás si představí složité grafické postupy v aplikaci jako Adobe Photoshop, kdy kombinací několika nástrojů a vrstev opravujeme, či jinak měníme zachycenou skutečnost.

Tato představa je v pořádku. Skutečně málo která aplikace dokáže soupeřit s Adobe Photoshop, a přesto existují momenty, kdy je zbytečné chodit s kanónem na vrabce.

V dnešním díle vám předvedu retušovací techniky, které jsou pro nás dostupné v aplikaci Adobe Photoshop Lightroom, umožňují nám vypořádat se s celou řadou případů, kdy potřebujeme upravit zachycenou realitu na našich fotografiích, navíc zcela jednoduchým a elegantním způsobem.

Vypořádáme se s nečistotami na senzoru fotoaparátu, které způsobují viditelné skvrny na našich snímcích. Předvedeme si možnost překrytí i daleko rozměrnější oblasti a následně se zaměříme na efekty jako bělení zubů, nebo vyhlazovaní pokožky za pomoci retušovacího štětce.

Video návod zde na stránce je k dispozici rovněž na serveru YouTube: https://youtu.be/msAdcOqmAdE

Další podobné příspěvky
Autor

Ačkoliv mě živí převážně IT služby, fotografie, film a cestování je mi životní vášní, které jsem doslova podlehl. Rád poznávám nová místa a lidi, proto nevynechám jedinou příležitost sbalit věci a vyrazit za dobrodružstvím.

Vyjádřete svůj názor