Adobe Photoshop Lightroom, fotokniha

13.01. 2016 - Návody

Pokud si mám vybrat jaký modul v Adobe Photoshop Lightroom mám nejraději, tak bych si zvolil modul Book, aneb Kniha, kde lze vytvářet báječné, krásně vypadající fotoknihy.

Tvorba fotoknih je úžasná kreativní činnost, která ovšem vyžaduje dostatečné množství času. Existují však jisté postupy, které nám umožní si práci alespoň trochu ulehčit a právě tyto postupy vám v tomto videu předvedu.

Určitě stojí za přečtení i mé předchozí články s návodem jak vytvořit fotoknihu za pomoci aplikace od společnosti Blurb a následně i zkušenost jakým způsobem připravovat fotografie pro tisk.

Celkově by se o přípravě fotoknih dalo hovořit skutečně dlouho a tak pokud vás tato oblast bude hodně zajímat, napište mi své konkrétní dotazy a bude-li jich dostatek, rád natočím i další rozšířený tutorial.

Video návod zde na stránce je k dispozici rovněž na serveru YouTube: https://youtu.be/potBRUb4_ig

Další podobné příspěvky
Autor

Ačkoliv mě živí převážně IT služby, fotografie, film a cestování je mi životní vášní, které jsem doslova podlehl. Rád poznávám nová místa a lidi, proto nevynechám jedinou příležitost sbalit věci a vyrazit za dobrodružstvím.

3 komentáře
  • Honza Odpovědět

    Díky Michale, supr! Je možnost nějak automaticky z fotek = exif vložit datum pořízení snímku místo popisku fotografie?

    13 ledna, 2016
    • Michal Soukup Odpovědět

      Ahoj Honzo, lze si pomoci, ovšem Lightroom standardně umožňuje používat pouze parametry Title a Caption z metadat snímku, plus název souboru k vyplňování textu pod snímky v knize. Toto lze nastavovat v modulu Book pod „Book Preferences …“, kde jsem ve videu vypínal automatické vytváření knihy. Najdeš tam položku „Fill text boxes with:“, kde si volíš, co se má použít. To tedy znamená, dostat do Title, nebo Caption informaci o datumu pořízení a tady by ti mohl pomoci nějaký plug-in jako například Search Replace Transfer, který umí přesně takové věci. Najdu-li lepší způsob, dám ti vědět.

      13 ledna, 2016
  • Honza Odpovědět

    Diky vyzkousim!

    20 ledna, 2016

Vyjádřete svůj názor