Zasněžený Český ráj

31.01. 2010 - Cestování a akce

Rozhodl jsem se pro den volna, prodloužím si víkend a zajedu se s manželkou podívat na nádherné svítání v Českém ráji. Vše jsem si dopředu naplánoval a přichystal, od teplého oblečení do letošní opravdu kruté zimy, zapůjčení širokoúhlého objektivu pro fotografování krajiny až po nařízení buzení na pátou hodinu ranní.

Ovšem jak se tak stává, plány se občas bortí a tak se stalo, že to nádherné svítání jsme mohli pozorovat pouze při cestě za naším cílem a po příjezdu do Českého ráje si pro nás příroda přichystala zataženou oblohu a novou sněhovou nadílku.

Přesto jsme se rozhodli, že to teď nevzdáme a alespoň se projdeme tichem a sněhem zasypaným lesem. Zaparkovali jsme v obci Dneboh a vydali jsme se nejkratší možnou cestou ke vstupu do Drábských světniček. Cesta vedla opravdu vydatným stoupáním, které bylo o to náročnější, že jsme se museli brodit téměř po kolena ve sněhu.

Po celou tu dobu nás dobrovázela zatažená obloha ze které se na nás neustále snášel nový příval sněhu. Výhled na otevřenou krajinu z vyhlídky nad skalami byl žalostný a stěží bylo vidět na obce Dneboh a Olšina.

Člověk by řekl, že tohle se opravdu nepovedlo. Nezbývá, než se do Českého ráje znovu vrátit a zkusit štěstí příště.

Fotografie z výletu do Českého ráje a Drábských světniček na Flickru

Autor

Ačkoliv mě živí převážně IT služby, fotografie, film a cestování je mi životní vášní, které jsem doslova podlehl. Rád poznávám nová místa a lidi, proto nevynechám jedinou příležitost sbalit věci a vyrazit za dobrodružstvím.

Vyjádřete svůj názor