Thajské masáže – za scénou

10.01. 2012 - Cestování a akce

Tento víkend jsem dostal možnost načerpat další drahocenné zkušenosti na bitevním poli. Byl jsem osloven s cílem vytvořit set snímků pro prezentaci masážního salónu Hong Fa. Sbalil jsem si fidlátka a vyrazil za dalším dobrodružstvím.

Celý den probíhal příjemně a samotné focení bylo velmi pohodové. Pravda, musím podotknout, že jsem se u toho řádně zapotil, což jsem vážně nečekal 😉

Všichni na place byli pohodoví lidé. Nijak mi práci nestěžovali, naopak jim musím velice poděkovat za jejich trpělivost, především v momentech, kdy Canon 5D Mark II ve špatně osvětlené místnosti odmítal zaostřit. Obzvláště v momentech, kdy se při Thajské masáži ocitalo jejich tělo chvílemi i v bolestivých pozicích, statečně čekali na zvuk závěrky 🙂

Výbavu jsem použil standardní, což není nic zvláštního. Co taky víc potřebovat než DSLR Canon 5D Mark II, objektiv Canon EF-S 24-70mm f/2.8 L, jeden blesk Canon Speedlite 430EX II a jeden Canon Speedlite 580EX II. 430ku jsem používal pro prosvětlení pozadí a 580ku jsem používal jako hlavní světlo do scény, přičemž jsem světlo rozptyloval pomocí difuzního deštníku. Oba blesky jsem odpaloval pomocí Pixel King, kdy jsem každý blesk umístil do jiné skupiny a tak mohl určovat intenzitu záblesku pro každý blesk samostatně.

Opět se mi potvrdilo jak je Pixel King výborná volba. Ačkoliv jsem nepoužíval E-TTL, oceňoval jsem možnost manuálního ovládání blesků z menu fotoaparátu. Je to prostě paráda, když nemusíte pobíhat kolem, stahovat blesky a měnit jejich nastavení.

Tímto bych chtěl znovu poděkovat všem zúčastněným za jejich trpělivost a ochotu, plus majitelce salónu Hong Fa za fantastické Thajské pohoštění … aloj mak mak! 😉

Upozornění: Děkuji, že respektujete zákaz šíření a jakékoliv používání přiložených snímků ať pro soukromé či komerční potřeby.

Další podobné příspěvky
Autor

Ačkoliv mě živí převážně IT služby, fotografie, film a cestování je mi životní vášní, které jsem doslova podlehl. Rád poznávám nová místa a lidi, proto nevynechám jedinou příležitost sbalit věci a vyrazit za dobrodružstvím.

Vyjádřete svůj názor