Setkání Fotografů

Setkání Fotografů

01.11. 2008 - Všeobecné

Ve dnech 1. 11. a 2. 11. proběhlo v KC Zahrada na pražském Chodově, setkání fotografů. Pořadatelem akce je server FotoAparát.cz, rádce fotografa. Jaká tato akce byla se dočtete v tomto článku.

Navštívil jsem toto setkání fotografů v sobotu odpoledne, tedy první den konání akce. Bohužel nebylo tolik potřebného času jak bych si přál a tak jsem nestihl veškerý program, který jsem zpočátku plánoval.

Na podobném setkání jsem byl poprvé a ještě v sobotu ráno jsem netušil co mám očekávat. Znal jsem program dopředu a asi jako největším lákadlem pro mne, byla možnost nechat si vytisknout některou z mých fotografií na velkoformátovém plotru, zůčastnit se některého workshopu a dozvědět se něco zajímavého z cest některých fotografů, co měli své prezentace ve velkém sále KC Zahrada.

Jak jsem již naznačil, nedostávalo se mi tolik potřebného času a tak jsem se nakonec zůčastnil prezentace Petra Bambouska o Belize, která byla celkem vtipně pojata a musím říct, že se mi líbili Petrovo fotografie stejně tak jako jeho smysl pro humor díky němůž i počáteční delší čekání na přepnutí projektoru z formátu 16:9 na 4:3, tedy formát pro který si Petr připravil svou prezentaci, nebylo nic nepříjemného. Po zažehnání všech technických problémů se spustila pěkná prezentace, která nás zavedla do zěmě krásně zelených lesů plných nádherné fauny a flóry. Při odchodu z této prezentace jsem okamžitě dostal chuť vyrazit do dálek za nějakým tím dobrodružstvím.

Jako další program jsem si plánoval nahlédnout pod pokličku programu Adobe Photoshop CS4 s doprovodem Kamila Vargy. Nakonec jsem však musel urychlit mou účast a tak jsem si zašel osahat pár vystavených krasavců u stánku Canon. Musím uznat, že hledáček Canonu EOS 1Ds Mark III je naprosto neodolatelný oproti ceně tohoto fešáka.

Před odchodem jsem si ještě stačil dát vytisknout jednu z mých fotografií na plotru v rozměrech 43,5 x 58 cm. Jako předlohu jsem předal exportovaný TIFF (16bit) soubor z mého Olympusu E-400 uložený jako RAW. Bohužel jsem vše uložil zpět na CF kartu a nedošlo mi, že načítání v počítači tak nebude zrovna rychlé. Tedy díky tomu jsem u plotru strávil nepřiměřeně dlouhý čas a tak jsem už pouze stihnul udělat kolečko po galerii a nafotit pár snímků pro tento článek.

Nakonec jsem si tedy z akce odnášel předsevzetí, že díky poutavému vyprávění Petra Bambouska o Belize, musím příští rok také nějaké to dobrodružství podniknout. Dalším artefaktem byla krásně velká fotografie z boxů mosteckého autodromu, která se bude nádherně vyjímat na zdi pokoje mého syna. Mimochodem, kvalita tisku je opravdu ohromná a 10mpx velký snímač dovoluje tisknout opravdu velké snímky ve výborné kvalitě.
Také jsem dostal nějaký ten časopis a dvě propisky. Jakoby pořadatel věděl, že právě o propisky je v naší rodině velký boj. Tyhle si musím schovat do šuplíku, kde je má manželka určitě nenajde 🙂

Těším se na příští setkání fotografů a věřím, že příště budu mít dostatek času si užít tuto výbornou akci až do dna.

Další podobné příspěvky
Autor

Ačkoliv mě živí převážně IT služby, fotografie, film a cestování je mi životní vášní, které jsem doslova podlehl. Rád poznávám nová místa a lidi, proto nevynechám jedinou příležitost sbalit věci a vyrazit za dobrodružstvím.

Vyjádřete svůj názor