Na skok do skleníku Fata Morgana

18.04. 2009 - Cestování a akce

Probíhající akce v Pražské botanické zahradě láká ke shlédnutí výstavy exotických motýlů, která se pořádá od 4.4. do 3.5. 2009 ve vnitřní expozici skleníku Fata Morgana. Nemohl jsem si tuto příležitost nechat ujít, proto jsem si opět naplánoval v práci jeden den volna (nechtěl jsem se mačkat v davu lidí co skleník navštěvují o víkendu), zabalil rodinku a vyrazil do hlavního města tentokrát ne za prací, ale zábavou.

Tato každoroční akce je u nás ojedinělá především tím, že se opravdu jedná o živé exponáty, které můžete pozorovat už od jejich vylíhnutí z kukel.

Všem fotografům, kteří se chystají navštívit skleník Fata Morgana poprvé, doporučuji po vstupu do skleníku důkladně „vyfenovat“ fotoaparát. Předejdete tak díky tomu neustálému zamlžování objektivu, což je opravdu frustrující. Tento „fen“ najdete za posuvnými dveřmi za uličkou s akvárii.

Nikon D300, Sigma 30mm f1.4 s Close-Up +4 Hoya filtrem

Veškeré fotografie, které jsem ve skleníku pořídil jsou fotografovány přístrojem Nikon D300 a objektivem Sigma 30mm. Tento objektiv nepatří do rodiny tzv. makro objektivů, ale pomocí našroubovaného close-up filtru se i tak můžete více přiblížit k fotografovanému objektu.
Díky nízké hladině světla jsem použil zabudovaný blesk s nasazovacím difuzorem a použitou korekcí blesku, abych fotografovaný objekt příliš neosvětloval a nevznikaly tak přepaly.

Další podobné příspěvky
Autor

Ačkoliv mě živí převážně IT služby, fotografie, film a cestování je mi životní vášní, které jsem doslova podlehl. Rád poznávám nová místa a lidi, proto nevynechám jedinou příležitost sbalit věci a vyrazit za dobrodružstvím.

Vyjádřete svůj názor