Extrém Bike Most, závody horských kol

12.04. 2015 - Cestování a akce

Mé první horské kolo jsem si pořídil v dubnu 2010. Byl to spontánní čin, kdy jsem původně šel kupovat kolo výhradně pro synka, který už odrostl kolu dětskému. Stálo tam však černé GT Avalanche 2.0 26″ a bylo ve slevě, nešlo odolat.

Začal jsem jezdit kolem města a v květnu stejného roku jsem se zúčastnil mého prvního hobby závodu v rámci Extrém Bike Most. Jediný můj cíl bylo závod dokončit a nebýt zcela poslední, což se mi nakonec i podařilo.

Začal jsem jezdit častěji a následujícího roku 2011 jsem se opět přihlásil na mostecké závody. Tentokrát jsem si stanovil cíl nový, a sice ne jen dojet, ale zásadně vylepšit svůj čas. Cíl se mi podařilo splnit a ze závodů jsem odjížděl nadmíru spokojený.

Následující roky jsem již nezávodil, ale namísto toho jsem se jezdil dívat na ostatní borce a pořizoval přitom pár záběrů, které jsem poskytoval pořadateli pro ostatní hobby jezdce, aby se na nich mohli najít a uchovali si tak památku na tu dřinu 😉

Letos jsem se z hecu mého bratra opět přihlásil a vypadá to na skutečně bratrovražedný závod. Alespoň můj starší bráška to pojal tak, že mne na 35km dlouhé trati hodlá ponížit, což se mu díky mé dvouleté pauze dost možná i podaří.

Začal jsem tedy trénovat a mám znovu jediný cíl, nechat brášku za zády 😉

P.S. Veškeré zde uvedené fotografie jsou pořízené na Fullframe zrcadlovku a až na jedinou jsou foceny objektivem Nikkor 50mm f/1.4G. Nejsou to žádné profesionální snímky, jsou pořízeny čistě z pohledu návštěvníka této sportovní akce. Lepší je sedět na kole a tak to berte prosím pouze jako pozvánku k nám do Mostu na tuto výbornou akci!

Další podobné příspěvky
Autor

Ačkoliv mě živí převážně IT služby, fotografie, film a cestování je mi životní vášní, které jsem doslova podlehl. Rád poznávám nová místa a lidi, proto nevynechám jedinou příležitost sbalit věci a vyrazit za dobrodružstvím.

Vyjádřete svůj názor