HOME, je pozdě být pesimistický

HOME, je pozdě být pesimistický

13.06. 2009 - Všeobecné

Dokument HOME je velkolepé dílo popisující křehkou krásu naší planety. Skrze nádherné scenérie z 54 zemí vás Yann Arthus-Bertrand vezme na unikátní výpravu kolem naší planety za zamyšlením a porozuměním. HOME je víc než pouhý dokument s poselstvím, jedná se o velkolepé dílo plné dech beroucích záběrů planety – naší planety – tak jak jste ji ještě neviděli. Tento snímek poukazuje na hlavní ekologické problémy a zobrazuje jak je vše navzájem propojené.

Tento snímek je volně ke shlédnutí na internetu všem lidem jako poselství, jako dar nám všem, k zamyšlení jakým způsobem žijeme a jak to ovlivňuje křehkou rovnováhu života na naší planetě.

Osobně jsem si snímek prohlédl už dvakrát. Zanechal ve mně nesmazatelnou stopu jak po stránce hlavního poselství, tak po stránce výtvarné. Ještě donedávna jsem považoval snímek BARAKA za to nejlepší, co bylo o planetě natočeno, ale HOME se posunul ještě o malý kousek dál. Nicméně tyto dva snímky považuju za vynikající kompoziční učebnici pro všechny fotografy.

Hlavní stránka projektu: http://www.homethemovie.org
YouTube.com stránka projektu: http://www.youtube.com/homeproject

Další podobné příspěvky
Autor

Ačkoliv mě živí převážně IT služby, fotografie, film a cestování je mi životní vášní, které jsem doslova podlehl. Rád poznávám nová místa a lidi, proto nevynechám jedinou příležitost sbalit věci a vyrazit za dobrodružstvím.

Vyjádřete svůj názor